Ανακοίνωση Τιμητικής Διάκρισης για φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής


Νέα της Πολυτεχνικής
Τρίτη 01, Αυγούστου 2017 21:50

Τρίτο βραβείο για τους προπτυχιακούς φοιτητές από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου σχετικά με τον τομέα των κατασκευών.

Ο διαγωνισμός έγινε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «Lean & Computing in Construction Congress (LC3)», το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες (4-12 Ιουλίου 2017) στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal της Χερσονήσου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν κατασκευαστικές εταιρείες, ακαδημαϊκοί από 43 χώρες και περισσότεροι από 300 σύνεδροι διεθνώς.

Η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στην ημέρα της βιομηχανίας και τον ανταγωνισμό καινοτομίας (Industry Day, Innovation Competition).

Ο διαγωνισμός καινοτομίας είχε 18 συμμετοχές και διεθνή κριτική επιτροπή από διακεκριμένες εταιρείες στο χώρο της τρισδιάστατης μοντελοποίησης κατασκευών, εικονικής πραγματικότητας και διαχείρισης τεχνικών έργων.

Το 3ο βραβείο το κέρδισε η ομάδα των προπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ Αδαλάκης Λευτέρης και Κυριαζίδης Γιώργος από το ΑΠΘ.

Οι Ευαγγελία Γ. Αγαπάκη (Ηράκλειο) και Ruodan Lu (Κίνα) και οι δύο διδακτορικές φοιτήτριες από το πανεπιστήμιο του Cambridge, απέσπασαν από κοινού το 1ο βραβείο πάνω στην αυτοματοποίηση νεφελωμάτων σημείων σε τρισδιάστατα μοντέλα (Automation of Scan-to-BIM process of industrial facilities και automatic as-is Bridge Information Modelling System αντίστοιχα).

Με το 2ο βραβείο βραβεύτηκε η Bella Nguyen (Καναδάς) πάνω στο θέμα «Autonomous Machine Vision Bridge and Tunnel Strike Prevention System» από το πανεπιστήμιο του Cambridge.

Ανάμεσα στους κριτές της τελικής φάσης του διαγωνισμού ήταν η Επίκουρη Καθηγήτρια Κλεοπάτρα Πετρουτσάτου του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.